logo logo
خانهاخبار جشنوارهدر سومین جشنواره برند محبوب مصرف کنندگان, برندهای محبوب سال 1395 بر اساس نتایج نظرسنجی مردمی اعلام گردید.
در سومین جشنواره برند محبوب مصرف کنندگان, برندهای محبوب سال 1395 بر اساس نتایج نظرسنجی مردمی اعلام گردید.
 در سومین جشنواره برند محبوب مصرف کنندگان, برندهای محبوب سال 1395 بر اساس نتایج نظرسنجی مردمی اعلام گردید.

پس از یک دوره چهارماهه نظرسنجی مردمی از میان برندهای حاضر در جشنواره برند محبوب، طی مراسمی با شکوه، برندهای محبوب مبتنی بر نتایج این نظرسنجی در سال 1395 معرفی شدند و از مدیران برندهای محبوب و جمعی از هواداران مردمی آنها تقدیر به عمل آمد.
به گزارش دبیرخانه جشنواره ملی برند محبوب مصرف کنندگان، مراسم معرفی برندهای محبوب از نگاه مردم با حضور مقامات کشوری و مدیران برندهای محبوب و جمعی از هواداران مردمی آنها برگزار گردید. در این مراسم که در 11 مرداد ماه 1395، در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شده بود، برندهای محبوب از نگاه مردم معرفی شدند. در این نظرسنجی گسترده ملی تعداد 354791 رأی مردمی در ٨٨ گروه کالا/خدمات از طرف مصرف کنندگان دریافت گردید. لذا بر اساس نتایج نظرسنجی، در هر گروه کالایی برندهای اول و دوم از نگاه مردم، به عنوان برندهای محبوب معرفی شدند. علاوه بر این به منظور تقدیر از تلاش صنعتگران ایرانی، در گروههای که برندهای اول و دوم آن خارجی بودند، محبوبترین برند ایرانی نیز به عنوان برند محبوب ایرانی معرفی شدند.
نکته قابل توجه، حضور تعداد کثیری از برندهای ایرانی در صدر جدول به عنوان محبوبترین برندهای منتخب مردم هست که جای تقدیر و توجه ویژه از مدیران این برندهای منتخب را دارد.
شایان ذکر است به منظور ترویج فرهنگ تقدیر از هواداران مردمی برندها، از میان مصرف کنندگانی که از سراسر کشور در نظرسنجی شرکت کرده بودند، به قید قرعه یک نفر از هواداران برند محبوب انتخاب شده و هدیه خود را از برند محبوب خود دریافت نمودند.

فاطمه دانشور،‌ عضو اتاق بازرگانی ایران و عضو شورای شهر تهران در سومین جشنواره برند محبوب مصرف‌کنندگان،‌توجه به مسئولیت های اجتماعی از سوی شرکت ها را در محبوبیت آنها بسیار مهم دانست و گفت: تولید ثروت در کنار رعایت کدهای اخلاقی و کسب و کار مسئولانه سبب می شود تا در شرایط کشور،‌به اصول اخلاقی پایبند باشیم.
وی با اشاره اینکه،‌مفهوم مسئولیت اجتماعی در دنیا قدمتی 30 ساله دارد،‌افزود: در ایران توجه به این امر جدید است و حدود 65 سال پیش کمیسیون مسئولیت اجتماعی در اتاق بازرگانی تشکیل شد.
دانشور ادامه داد: در ابتدا پذیرش اینکه در کنار فعالیت‌های اقتصادی،‌توجه به مسائل اجتماعی نیز در دستور کار باشد، بسیار سخت بود زیرا اغلب افراد عقیده داشتند که فعالیت‌های خیریه ای انجام می دهند در حالی که فعالیت های خیریه تنها بخشی از مسئولیت‌های اجتماعی به شمار می رود.
این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: مسئولیت های اجتماعی در هر شرکتی باید به شکل دستورالعمل در آید و به شکل سند موجود باشد. وی افزود: به طور مثال به کارگیری کودکان کار توسط پیمانکاران ممنوع باشد.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: شناسایی چالش‌های اجتماعی و رفع آن‌ها علاوه بر جلوگیری از بحران‌های اجتماعی،‌ به ایجاد ارزش مشترک بین بنگاه و جامعه پیرامونی کمک می‌کند.
دانشور گفت: در واقع با این نگاه،‌ارزش‌های بازار تنها ارزش مالی نیست و توجه به اجتماع را نیز شامل می شود.
هادی اسدی،‌دبیر اجرایی این جشنواره نیز با اشاره به اینکه این مصرف‌کنندگان هستند که به یک برند اعتبار می دهند،گفت: تا پیش از این رویدادی در کشور وجود نداشت که محبوبیت برندها را بر اساس نظر مصرف‌کنندگان بسنجد اما دست‌اندرکاران این جشنواره تلاش کردند تا با نظرسنجی ملی،‌برندهای محبوب را بر اساس نظر مصرف‌کنندگان انتخاب نمایند.
وی افزود: به دنبال این هستیم تا توجه به سلیقه مصرف‌کننده را از شعار خارج کنیم و این امر در فعالیت شرکت‌ها نقش پررنگ‌تری پیدا کند.
دبیر جشنواره ادامه داد: این جشنواره به دنبال کسب اعتبار برای برندها و ایجاد ارزش برای آن‌ها با توجه به نظر مصرف‌کنندگان است.
در ادامه دکترمحمود محمدیان،‌رئیس کمیته علمی جشنواره نیز با اشاره به اینکه در مرحله رشد برندینگ در ایران قرار داریم،‌گفت: در جهان،‌برند مدل و چارچوب مشخص دارد که در ایران به آن مدل نزدیک می شویم. برند محبوب در دنیا نیز سنجیده می‌شود و بر روی محبوبین برندها نیز کارهای زیادی انجام شده است.
محمدیان گفت: نکته مهم در انتخاب برندها در این جشنواره این است که انتخاب‌ها براساس واقعیت و با توجه به امانتداری نسبت به آرای مردم است که این امر خود منجر به ارتقای برندهای ایرانی خواهد شد.
وی افزود: همگی بر این امر اذعان دارند که فضای کسب و کار در ایران برای ارتقای برندها مناسب نیست اما خودمان نیز با تحقیر همه برندهای ایرانی به این امر دامن می‌زنیم.
رئیس کمیته علمی جشنواره در ادامه گفت: در ایران از خطاهای کوچک برندهای ایرانی نمی‌گذریم اما خطاهای بزرگ برندهای خارجی را نادیده میگیریم که این جفا در حق همه جامعه است زیرا با تخریب برند ایرانی،‌همه متضرر شده و احساس حقارت در جامعه ایجاد خواهد شد که جلوی پیشرفت را می‌گیرد.
وی افزود: ایرانیان در سال‌های اخیر برندهایی را ایجاد کرده‌اند که قدرت رقابت در عرصه‌های بین‌المللی را نیز دارا می‌باشند.
همچنین سید غلامرضا کاظمی دینان،‌رئیس انجمن روابط عمومی ایران،‌سخنران دیگر این مراسم بود که به نقش فعال روابط‌عمومی‌ها در برندسازی سازمان اشاره کرد و گفت: روابط‌عمومی یک سازمان باید بتواند منافع سازمان و مصرف‌کننده را تامین کند و به مسئولیت‌های اجتماعی سازمان نیز توجه ویژه داشته باشد.
وی ادامه داد: توجه به انتقادات مصرف‌کنندگان سبب اعتماد بیشتر مشتریان خواهد شد و همراه با محبوبیت بیشتر برند،‌سودآوری بالاتری را نیز به همراه خواهد آورد.
شهریار شفیعی، عضو کمیته علمی جشنواره نیز به اشاره به آغاز برندسازی در اوایل دهه 80 شمسی در ایران، گفت: در این 15 سال، تلاش شد تا بحث برند سازی در کشور نهادینه شود.
شفیعی در ادامه افزود: بخش بزرگی از تصمیمات هر انسانی با توجه به احساسات وی گرفته می شود بنابراین توجه به علاقه مصرف‌کنندگان و ایجاد محبوبیت در برندها سبب انتخاب برند مورد نظر خواهد شد.
وی شاخص‌های انتخاب برند محبوب را شامل، تعیین کننده بودن این برند،‌ارتباط راحت با مصرف‌کنندگان،ایجاد اشتراک بین شخصیت و هویت،قدرت تقویت کنندگی و ایجاد قدرت در مصرف‌کننده، نقش و جایگاه برند در زندگی روزمره،‌ایجاد غرور برای استفاده از برند و ایجاد جذابیت و کنجکاوی در مصرف کننده عنوان کرد و گفت: اکنون برای برگزاری و سنجش برندها توسط مصرف‌کنندگان،‌تعدادی از این فاکتورها در دستور کار است و در تلاشیم تا در نظرسنجی‌های بعدی، همه این شاخص‌ها مورد توجه قرار گیرد.
شفیعی اولین مرحله برندسازی را دیده شدن دانست و ادامه داد: توجه به جزئیات برای دیده شدن توسط مصرف‌کنندگان از راهکارهای اساسی در این بخش است.
وی خاطر نشان کرد: اگر برای سلیقه مخاطب برنامه نداشته باشیم،‌محبوبیت مورد انتظار ایجاد نخواهد شد و در این بین پرداختن به مسئولیت‌های اجتماعی می تواند راهگشا باشد.
عضو کمیته علمی جشنواره ادامه داد: در حوزه برندسازی، کارهای عام المنفعه در انجام مسئولیت‌های اجتماعی، صدقه نیست بلکه برنامه‌ای برای کسب محبوبیت به شمار می رود.
سخنران بعدی این جشنواره محمد ناطق، رئیس شورای سیاستگذاری آن بود که با تاکید بر این نکته که کسب محبوبیت آخرین گام برای برندها نیست،‌افزود: گام بعدی این است که به فراتر از محبوبیت دست پیدا کرده و رابطه عاطفی بین برندها و مصرف کنندگان ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه جشنواره برند محبوب مصرف‌کنندگان با توجه به نظر مخاطبان،‌ در تلاش است اینکار محقق شود،‌گفت: برندهای قوی و محبوب در ذهن و قلب هواداران باقی می مانند.
ناطق گفت: با اجرایی شدن برجام شرایط رقابت برای برندها مشکل خواهد شد و اگر برندینگ را حرفه ای پیش نبریم متضرر می شویم.
وی برندی را محبوب دانست که با ورود به چرخه بازار منجر به انتخاب مجدد توسط مصرف‌کننده شود و ادامه داد: ایجاد حلقه هواداران برای برندهای محبوب به منظور شناسایی هواداران وفادار و حفظ ارتباط مستمر با آن‌ها، یکی از راه هایی است که می تواند به ایجاد رابطه عاطفی با هواداران منجر شود.
رئیس شورای سیاستگذاری سومین جشنواره برند محبوب مصرف کنندگان،‌افزود: توسعه مدل نظرسنجی،‌توسعه ابزارهای نظرسنجی، توسعه کمپین های مشترک برند محبوب و ابزار پایش برند از مواردی است که در حوزه سیاست‌گذاری این جشنواره در دستور کار قرار دارد.
وی در ادامه گفت: محبوبیت برند یک ابزار رقابتی برای ایجاد زمینه مثبت و یک جایگاه منحصر بفرد و غیر قابل تقلید در بازار است.
لازم به ذکر است که برندهای منتخب با نظرسنجی از بیش از 354 هزار نفر برگزیده شدند و در همه گروه‌ها نظر مردم دریافت شد.
این نظر سنجی در بازه زمانی 20 آبان تا 25 اسفند سال گذشته انجام شد و طی آن در 20 گروه کالایی و 88 زیر گروه مورد سنجش مردم قرار گرفتند.